Derfor er træningslejre vigtigt for din svømmetræning

 

Vi kan komme på rigtig mange gode grunde til at tage på en træningslejr med svømning i fokus. Så lad os komme til sagen. Her får du vores top 5 over, hvorfor en træningslejr er god for din svømmetræning.

1. Intensiv træning

Derhjemme har du en fast rutine for din træning. Den sikrer naturligvis, at du kommer afsted, men den begrænser dig også. Din daglige rytme med hverdagens gøremål betyder måske, at du ikke helt har tid til alt. Samtidig er det også nødvendigt med eksempelvis ledige træningstider og svømmebaner i bassinet.

På en træningslejr er mange af de begrænsninger fjernet. Tiden spiller en mindre rolle, for alt andet end træningen er skåret fra. Der er ikke andet, du skal nå.

2. Nye omgivelser

Når du rejser på træningslejr, giver det ofte et boost af energi. Der er ingen hemmelighed, at vanebrud har gavnlig effekt. Det betyder ikke, at du skal rykke teltpælene op og flytte for altid. Men et afbræk som en træningslejr tager dig ud af rutinen med den samme svømmehal, den samme cykeltur derhen og måske endda det samme træningsprogram.

3. Et ekstra sæt øjne

En træningslejr tilbyder dig også et nyt perspektiv. Når du skifter omgivelserne ud, får du automatisk et nyt syn på tingene. Der kommer en anden opmærksomhed. Måske har du din træner med. Så får I også et mere fokuseret rum til at udvikle teknikken.

Eller måske stiller omgivelserne nye faciliteter til rådighed, som giver inspiration til en anderledes træningsform.

4. Mød nye mennesker

Det handler selvfølgelig primært om det sportslige på din træningslejr. Der skal masser af svømmetræning til, men motivationen og inspirationen kommer ikke nødvendigvis fra træningen, men fra de mennesker vi omgiver os med.

Det er oplagt at flytte svømmetræningen til en træningslejr med andre – både nogen, du allerede kender, og nye ansigter. Se det som en mulighed for lidt sund konkurrence eller giv hinanden gode råd med på vejen.

5. Fornyet energi

Når svømmetræningslejren er ovre, skulle du gerne kunne mærke en forskel. Naturligvis er kroppen træt efter en periode med koncentreret træning – og måske endda øgede træningsmængder. Men der er også en anden følelse. Det er fornyet energi, drive og fokus. Nu er du klar til at række ud efter nye mål og nye sejre.

Vil du have et godt tilbud på en skræddersyet træningslejr? 

Kontakt Thomas Hørlyk på 31 99 99 00 eller info@icv-addtravel.dk.

Tilbage